All inclusieve

Op weg naar toegankelijke vrijetijdsbesteding

Zet is al jaren actief in het inventariseren en verbeteren van fysieke en sociale toegankelijkheid, en het verstrekken van informatie hierover. Wil jij een bijdrage leveren aan een toegankelijke vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking, dan is onze publicatie ‘All Inclusive’ een echte aanrader. De analyses, inzichten en ambities zijn nog verrassend actueel en geven waardevolle handvatten voor wie aan de slag wil met het thema van de Week van de Toegankelijkheid.

In ons boek zoomen we in op de recreatiebranche. We spraken beleidsmakers, opleiders en onderzoekers, ervaringsdeskundigen en (sociaal) ondernemers. Ook brachten we cijfers en inzichten uit Europees onderzoek in kaart. Je leest mooie voorbeelden, maar we zien ook dat er nog veel te verbeteren valt rond de drieslag: fysieke aanpassingen, bejegening en informatie over toegankelijkheid. Je zult verrast zijn over de relatief geringe inspanning die dat vaak kost en wat het vervolgens oplevert voor degenen die mét een beperking maar zonder gedoe willen recreëren. En niet te vergeten, voor al degenen die hen vergezellen. Laat je inspireren door de ervaringen, voorbeelden en aanbevelingen in dit boek en werk mee aan een Nederlandse recreatiesector die daadwerkelijk laat zien wat gastvrijheid betekent.


Aanvragen publicatie 'All Inclusive'

Concreet aan de slag?

Afhankelijk van je wensen voeren we toegankelijkheidschecks uit, adviseren we over mogelijke aanpassingen en verzorgen we trainingen in het omgaan met mensen met een beperking. Ook begeleiden we gemeenten bij het opstellen van een lokale inclusie agenda en het realiseren daarvan.

NEEM CONTACT MET ME OP