Maak ik het verschil?

Wanneer je als initiatiefnemer of organisatie een maatschappelijk doel nastreeft, wil je natuurlijk weten of je met je activiteiten daadwerkelijk het verschil maakt. Met de meerdaagse training ‘Zicht op impact’ brengen initiatieven onder begeleiding van een coach de resultaten en effecten van hun activiteiten in kaart. Met deze informatie kunnen zij gericht bijsturen om hun doel zo effectief mogelijk te bereiken. Daarnaast levert dit een verhaal op om aan buitenstaanders te laten zien welke toegevoegde waarde zij creëeren.

Trainingsprogramma

In opdracht van provincie Noord-Brabant en Stérk.Brabant heeft Zet samen met Zorgbelang Brabant-Zeeland en Avance Impact een trainingsprogramma ontwikkeld voor maximaal zeven Brabantse initiatieven per training. Zo waarborgen we de kwaliteit en de aandacht en is er voldoende ruimte voor uitwisseling tussen de initiatieven onderling. In een traject van drie á vier maanden helpen we initiatieven om de eerste stappen te zetten om zicht te krijgen op hun impact. Met drie workshops van Avance Impact en individuele begeleiding van coaches brengen we verwachte effecten in beeld via een zogeheten verandertheorie. Vervolgens stellen we met een adviesgesprek de meetprioriteiten vast en dragen we mogelijkheden aan om de effecten te meten. Welke dingen meet je al? Welke wil je graag meten? En voor wie moet je effecten meten? Dit draagt bij aan het volhoudbaar organiseren van een initiatief of project.

Wil je weten wat het programma eerdere deelnemers heeft opgeleverd? 

Lees meer

Project- en samenwerkingspartners

Provincie Noord-Brabant
Stérk. Brabant
Zorgbelang
Avance

De rol van ZET

Ontwikkelen & Organiseren

Zet heeft samen met Avance Impact en Zorgbelang Brabant-Zeeland de opzet en inhoud van het trainingsprogramma en de bijbehorende werkvormen ontwikkeld. Daarnaast vervullen wij een belangrijke rol bij de selectie van initiatieven en de praktische organisatie van de trainingsbijeenkomsten.

Procesbegeleiding

Onze adviseurs begeleiden deelnemers gedurende het trainingsprogramma en bij de diverse werkvormen en tools. 

Advies

Wij adviseren deelnemende initiatiefnemers over impactvol denken en handelen met onze ruime kennis over het concept impactmonitoring, proceservaring met maatschappelijke initiatieven en kennis van meetmethoden.

SOCIAAL RESULTAAT

Initiatieven hebben in de training eerste stappen gezet om inzicht te krijgen in de impact die ze realiseren. Het resultaat is een verandertheorie die laat zien hoe de diverse activiteiten leiden tot effecten om de beoogde doelen te bereiken. Met het meetplan gebaseerd op de verandertheorie heeft het initiatief concrete handvatten om hun impact te kunnen monitoren.

gerelateerd