Zeven diverse provinciale organisaties in gesprek over community art

community art in het park, dansend en zingend stel

Community art in Brabant staat na jaren pionieren nu echt op de kaart. Welke bijdrage kan community art leveren aan de kwaliteit van leven in Brabant? Met deze vraag gaan diverse organisaties aan de slag tijdens het Community Art Brabant Café #3 op donderdag 20 oktober.

bkkc verzorgt een sessie over kunst en zorg, Hogeschool Avans over leergemeen-schappen rondom community art en stichting Zet en de provincie Noord-Brabant over de bijdrage van kunst aan de toegankelijkheid van natuur voor mensen met een beperking. Bij Podium Azijnfabriek in Den Bosch zijn alle geïnteresseerden van 15:00 u - 19:00 u uitgenodigd om kennis uit te wisselen, inspirerende sessies te volgen en te netwerken. Aanmelden is gratis, maar niet vrijblijvend.

Het platform Community Art Brabant (aangejaagd door Kunstbalie) is de drijvende kracht achter dit café. Steeds meer maatschappelijke partijen zoals woningcorporaties, zorg- en welzijnsinstellingen en gemeenten in Brabant zetten kunst en cultuur in bij projecten over maatschappelijke vraagstukken.

Met het initiëren en aanjagen van het platform Community Art Brabant zorgt provinciaal expertisecentrum Kunstbalie ervoor dat die verschillende partijen die bezig zijn met community art in Brabant met elkaar in contact komen.

Online inspiratie

Op de website van Community Art Brabant zijn lopende en afgeronde projecten te zien en kan iedereen met interesse voor community art artikelen, informatie en blogs lezen en interessante ideeën delen. Daarnaast is het aanmaken van een persoonlijk profiel een extra stap in de richting van het online netwerken.

Meer informatie en aanmelden:www.communityartbrabant.nl