Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) neemt per 1 januari 2020 de Speeltuinbende over en gaat voor dit project een intensieve samenwerking aan met Zet. Het Gehandicapte Kind gaat zorgen voor de groei van de beweging van kinderen en ouders en Zet brengt zijn kennis en advies in rondom inclusieve speelplekken en speelbeleid.

In de afgelopen jaren heeft de Speeltuinbende veel speeltuinen, natuurspeelplekken en scholen ondersteund bij hun traject van speelplek naar samenspeelplek. Daarnaast heeft de Speeltuinbende veel activiteiten georganiseerd en het onderwerp Inclusive Play bij een groeiend aantal gemeentes, ouders, kinderen en professionals op de kaart gezet. Met de nieuwe samenwerking tussen het Gehandicapte Kind en Stichting Zet kan dit werk sneller en efficiënter groeien.

“Vanuit onze missie ‘Geen kind zonder vriendje’ is het project Speeltuinbende een belangrijk instrument om ons doel te bereiken. Met hun expertise is Stichting Zet hierin voor ons de ideale samenwerkingspartner,” legt Henk-Willem Laan uit, directeur van het Gehandicapte Kind. Het team van het Gehandicapte Kind wordt in januari uitgebreid met een nieuwe bendeleider. De huidige bendeleider, Ilse van der Put, blijft voluit betrokken als inspirator en adviseur bij Zet.