Meedoen kan tot en met 16 oktober!

Kindje met kunstwerk op rug als een raket

De winnaar ontvangt startkapitaal van € 8000,00 en de kans het idee uit te voeren. 

Wie heeft de gouden zet om de wereld een beetje mooier te maken?

Het Tilburgse adviesbureau Zet bestaat binnenkort tien jaar en viert dat met de Gouden Zet, een nieuwe award voor sociale innovatie. Iedereen kan meedoen, maar Zet roept met name jongeren op om met nieuwe ideeën te komen die mensen en organisaties verbinden. De winnaar krijgt de kans om het idee echt uit te voeren, met de steun en specialisten van Zet. Bovendien ontvangt hij of zij € 8000,00 startkapitaal.

Slimme schakels gezocht

Zet vindt dat iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving en dat we elkaar kunnen helpen om daar stappen in te maken. Door samen nieuwe oplossingen te creëren rond eenzaamheid, dementie, armoede, krimp en het vluchtelingenvraagstuk. Maar ook door mantelzorgers te ondersteunen en te zorgen dat mensen met een beperking zich beter kunnen redden. Zet is daarvoor op zoek naar slimme schakels in de samenleving. Schakels tussen jong en oud, stad en platteland, maar bijvoorbeeld ook tussen oude en nieuwe Nederlanders en mensen mét en zonder beperking. Meedoen aan de Gouden Zet is een mooie manier om iets bij te dragen aan het geluk van een ander.

Betrokken jury

Alle ideeën die realistisch en realiseerbaar zijn, worden voorgelegd aan een vakjury. De jury bestaat uit Brabants gedeputeerde Henri Swinkels, sociaal ondernemers Hanane Abdellaoui (Just Clean) en Adri Ederveen (de Soete Moeder), Jilt van Schayik (Building Bridges Foundation en voorheen jongerenvertegenwoordiger bij de VN) en André Megens, operationeel manager bij Zet. De drie beste initiatieven gaan door naar de jubileumviering van Zet op 24 november a.s. Daar wordt de winnaar van de Gouden Zet bekend gemaakt.

Vóór 17 oktober

Stichting Zet adviseert overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties op het gebied van leefbaarheid, participatie, toegankelijkheid en zelfredzaamheid. Daarmee is Zet al 10 jaar de verbindende schakel naar een vitale, inclusieve en sociaal veerkrachtige samenleving. De Gouden Zet kan helpen dat doel dichterbij te brengen en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant. Ideeën voor nieuwe verbindingen kunnen worden ingediend tot en met 16 oktober 2016 via www.wijzijnzet.nl/goudenzet. Op deze website zijn ook de vlogs te volgen van onder andere jongerenambassadeur Alex van Hassel, die in Brabant op zoek is naar de Gouden Zet.