Afgelopen dinsdag vond in Den Boogaard de lancering van de nieuwe vervoerswaaier voor vrijwilligers en professionals in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom plaats. Tijdens dit feestelijke moment werd de vervoerswaaier door Wethouder Peter Smit in ontvangst genomen.

De vervoerswaaier is ontwikkeld door de projectgroep Op weg naar Contact, waar Zet onderdeel van is, en is bedoeld voor alle vrijwilligers en professionals die met ouderen werken. Het afgelopen half jaar is er aan een oplossing gewerkt om de vraag naar en het aanbod van vervoer binnen de gemeente Oisterwijk dichter bij elkaar te brengen. Via het project ‘Ouderen op weg naar contact in Oisterwijk’ is een vervoerswaaier ontwikkeld. Hierin zijn alle vervoersmogelijkheden in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom gebundeld.

Tijdens de lancering afgelopen dinsdag sprak ook wethouder Smit het belang van de vervoerswaaier uit:

“Het is belangrijk dat ook ouderen die minder mobiel zijn of geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer, er nog gemakkelijk op uit kunnen. Deze vervoerswaaier laat zien dat we in en rondom onze gemeente diverse mogelijkheden hebben om met openbaar of vrijwilligersvervoer je bestemming te bereiken. Met de vervoerswaaier zijn de vrijwilligers en professionals die bij de ouderen op bezoek gaan beter in staat deze mogelijkheden over te brengen. Een mooi resultaat!”

Zaal met bezoekers bijeenkomst vervoerswaaier

Wil je meer informatie over de vervoerswaaier?
Dan kun je mailen naar zoe.vanotterloo@wijzijnzet.nl