Zet, de PGraad en provincie Noord-Brabant werken al 10 jaar samen aan een dementievriendelijk Brabant. Eerder bundelden we al mooie voorbeelden en verhalen over Dementievriendelijk Brabant in een inspiratieboek. De urgentie om te blijven werken aan een dementievriendelijke samenleving en de beweging verder uit te bouwen is echter groter dan ooit.

In de publicatie ‘De toekomst van dementievriendelijke gemeenschappen’ delen we alle geleerde lessen, ervaringen en kritische succesfactoren uit tien jaar Brabantse praktijk. Ook vind je tips en handige tools om in te zetten, zoals factsheets, een praatplaat en een waaier met doelstellingen voor een DVG. Laat je inspireren en maak gebruik van de werkzame elementen. Zo stimuleren we het werken aan een dementievriendelijke gemeenschap, nu en in de toekomst.

Samen doorpakken

De publicatie is bedoeld voor iedereen die nu en in de toekomst wil blijven werken aan een dementievriendelijke samenleving. Gezien de urgentie zal het onderwerp de komende decennia hoog op de agenda moeten blijven. Samenwerking is geboden: we hebben elkaar nodig om te werken aan een beweging voor krachtdadige, zorgzame gemeenschappen.

Benieuwd naar de lessen en tips én wil je weten wat jij zelf kunt doen in de beweging naar krachtdadige, zorgzame gemeenschappen? Lees de publicatie!

GA NAAR DE PUBLICATIE