Vrouw duwt rolstoel met kin

Speciaal voor gasten met een beperking selecteerden wij enkele bedrijven met recreatiemogelijkheden in De Brabantse Kempen. Zo kunt u genieten van een uitje of vakantie zonder beperkingen.

Activiteiten.
Acht bedrijven die activiteiten aanbieden voor mensen met een beperking.

De Cultuurboerderij - Westelbeers

Een heerlijke plek in het buitengebied waar kunst- en cultuuractiviteiten plaatsvinden in de breedste zin van het woord. Denk aan concerten, poëzie, exposities, theater, lezingen, excursies en kleinkunst. Ook kan men er terecht voor dagrecreatie zoals teambuilding, vergaderingen, familiedagen, workshops e.d.
Adres: Voldijnseweg 8, Westelbeers, http://www.cultuurboerderij.nl/

Kempenmuseum De Acht Zaligheden - Eersel

Dit museum geeft een goed beeld van het leven, wonen en werken van de Kempische mens in de periode 1850-1950. Een prachtige kruidentuin, oude landbouwgewassen, een bloemenhof en een moestuin maken het bezoek compleet. Er is ook horeca aanwezig.
Adres: Kapelweg 2, Eersel, http://www.achtzaligheden.nl/

Fiets- en tandemverhuur Van der Mierden - Bladel

Van der Mierden verhuurt een uitgebreid assortiment fietsen, tandems, steps en  fietskarren. Er zijn ook speciale rolstoelfietsen te huur, waardoor mensen met een beperking mee kunnen fietsen. Ook zijn er fietsroutes aanwezig.
Adres: Akkerweg 2, Bladel, http://www.fietsverhuurbrabant.nl/

Doe-boerderij De Steenuil - Oirschot

Kroelen met koeien en andere beesten. Bij Doe-Boerderij De Steenuil aan dieren geen gebrek. Recent is er een binnen- en buitenspeeltuin aangelegd, met terras. Ook is er een boerderijcamping aanwezig.
Adres: Schansstraat 3, Oirschot, http://www.desteenuil.nl/

Museum De Vier Quartieren – Oirschot

Dit museum vertelt een boeiend verhaal over het leven in Brabant vroeger. De school, het boerenleven, de meubelmakerij, het snoepwinkeltje, de barbier en niet te vergeten de kerk. Wellicht roept het herinneringen op, of is het een eerste kennismaking met het Brabant uit de vorige eeuw.
Adres: St. Odulphusstraat 11, Oirschot, http://www.museumdevierquartieren.nl/

Fiets- en Rolstoelpad De Landschotse Heide - Middelbeers

Halfverhard fiets- en rolstoelpad van 4,5 km door natuurgebied De Landschotse Heide.
Startpunt: Konijnenberg, Middelbeers

Natuurpoort De Spoordonkse Watermolen – Spoordonk

Vanuit De Spoordonkse Watermolen starten diverse wandel- en fietsroutes, o.a. langs  de Beerze. De molen kan bezichtigd worden en er is een horecagelegenheid aanwezig.
Adres: Spoordonkseweg 130, Spoordonk, http://www.spoordonksewatermolen.nl/

Eten en Drinken (toegankelijke restaurants).
Twee toegankelijke restaurants.

Restaurant  Hof Cleyn Mierde – Lage Mierde

Dit restaurant is al meer dan 20 jaar een begrip in de Brabantse Kempen. Eerlijk en puur, ambachtelijk en vers. Zoveel mogelijk seizoengebonden en biologische producten uit de eigen streek. Slowfood op zijn Hollands dus.
Adres: Dorpsplein 18-20, Lage Mierde, www.vissergoutsmits.nl

Restaurant De 3 Cronen - Oirschot

Steengrillen, a la carte dineren of een gezellige ‘après-ski; de 3 Cronen is een veelzijdig restaurant, waarbij u zich in een historische woonkamer van toen waant. Met bovendien een schitterende ligging, aan de monumentale markt van Oirschot.
Adres: Markt 18, Oirschot, www.de3cronen.nl

Toegankelijke verblijfsaccommodaties

Een vakantie zonder zorgen, begint met een gastvrije en toegankelijke verblijfsaccommodatie. Wilt u een verhoogd bed, hulp bij het wassen en aankleden of een aangepaste maaltijd?
Samen met JorisZorg wordt de gewenste thuiszorg op uw vakantieadres aangeboden. Zo heeft u thuiszorg op uw vakantieadres.


Overnachten met thuiszorg op locatie.
Zes accommodacties waar u op vakantie kunt met een beperking.

Hotel de Moriaan - Oirschot

Dit hotel is midden in de historische kern van Oirschot gelegen en beschikt over tien luxe suites met aparte zitkamer, kitchenette, slaapkamer en badkamer. Ook is er een welnessgedeelte en ruime parkeergelegenheid aanwezig. Het ontbijt wordt ’s ochtend voor u klaargezet in uw kamer.
Adres: De Moriaan 41A, Oirschot, www.hoteldemoriaan.nl

B&B De Donkhoeve - Oirschot

Deze B&B is prachtig gelegen aan het natuurgebied De Mortelen, vlakbij De Kampina en De Baest. Gasten logeren in
1 van de twee luxe appartement en met een open haard en een overkapt, verwarmd terras met tuinmeubilair. Voor groepen zijn er diverse arrangementen mogelijk.
Adres: Polsdonken 2, Oirschot, www.donkhoeve.nl

B&B Hoeve Polsdonk – Oirschot

In een monumentale langgevelboerderij, vlakbij Oirschot, geniet u van een verblijf op de boerderij. Het uitgebreide ontbijt bevat verse streekproducten uit de omgeving. Uiteraard kunt u tijdens uw verblijf een kijkje nemen in de zichtstal en Het Skon Knorrepad.
Adres: Polsdonken 1, Oirschot, www.hoevepolsdonk.nl

Vakantieboerderij De Landschotse Hoeve - Westelbeers

Deze vakantieboerderij staat voor Rust, Ruimte en Natuur. De voormalige stal van deze langgevelboerderij is omgebouwd naar drie schitterende en moderne vakantieappartementen met eigen badkamer en keuken. ’s Ochtens wacht u indien gewenst een stevig boerenontbijt.
Adres: Voldijnseweg 4, Westelbeers, www.landschotsehoeve.nl

Bungalowpark Den Beerschen Bak - Oirschot

Dit kleinschalige, maar ruim opgezette bungalowpark ligt aan de rand van het bos en de hei. Elke bungalow is geheel gelijkvloers en heeft een ruime, zonnige tuin met veel privacy. Het park beschikt over een mooi gelegen verwarmd buitenbad, fietsverhuur en een speeltuin voor de kinderen.
Adres: Kapeldijk 6, Westelbeers, www.denbeerschenbak.nl

Hotel De Spreeuwelse Heide – Westelbeers

Omgeven door bossen, heide en vogelgeluiden waant u zich in een oase van rust en ruimte bij De Spreeuwelse Heide. Het hotel biedt 70 comfortabele hotelkamers, een gezellige lobby en restaurant waar de chef-kok kookt met streekproducten. Ook zijn er tal van doe-activiteiten mogelijk.
Adres: Spreeuwelsedijk 9, Westelbeers, www.despreeuwelseheide.nl

Meer informatie?

Wilt u weten over welke voorzieningen deze bedrijven beschikken? Hoe u de gewenste thuiszorg op uw vakantieadres kunt aanvragen? Kijk dan op: http://www.vakantiezonderzorgen.com/