Op 3 december 2019 presenteerden dertien landelijke organisaties samen met VWS het SamenSpeelAkkoord (SSA) en ondertekende ieder een eigen SamenSpeelBelofte. Daarin belooft iedere organisatie hoe zij de komende twee jaar concreet gaat bijdragen aan het realiseren van de drie ambities van het SamenSpeelAkkoord.

  • Een inclusieve speelcultuur. Kinderen met een zonder handicap, hun ouders en de mensen in hun omgeving vinden samen spelen vanzelfsprekend.
  • Meer samenspeelplekken. Ieder kind met een beperking kan in de eigen woonomgeving met andere kinderen spelen.
  • Meer en beter toegankelijke kennis over samen spelen. In 2020 opent het SamenSpeelLoket: dé plek waar alle lokale initiatiefnemers kennis en inspiratie kunnen vinden om aan de slag te gaan met samen spelen.

Het leuke aan het SSA is dat iedereen in Nederland die met spelen bezig  is, vanuit zijn/haar eigen positie, gemeente, organisatie of bedrijf kan meedoen aan het SSA door een eigen Speelbelofte te doen! 

Inmiddels staan twaalf nieuwe beloftemakers waaronder Zet zelf, klaar om hun Speelbelofte te presenteren en uit te voeren. Een van de nieuwe beloftemakers is de gemeente Almere. De gemeente gaat onder andere een speeltuinjury opzetten, waarbij kinderen met en zonder handicap naast het beoordelen van speelplekken ook het goede voorbeeld geven door gewoon lekker samen te spelen.
 
De initiatiefnemers van het SamenSpeelAkkoord hebben Zet gevraagd om op 25 juni 2020 de tweede landelijke bijeenkomst rond het SamenSpeelAkkoord op 25 juni 2020 te organiseren. In verband met corona geven we dit vorm in een webinar.
 
De bijeenkomst heeft als doel om nieuwe beloftemakers zoals de gemeente Almere, de mogelijkheid te bieden hun belofte te presenteren, verbindingen te leggen met andere beloftemakers en zo gemeentes en organisaties te inspireren ook een belofte te doen en samen met hen aan de slag te gaan om de ambities te realiseren.

Wil je ook met samen spelen aan de slag? Meld je aan voor het webinar!

AANMELDEN WEBINAR 25 JUNI 2020