Kaft magazine toegankelijkheid

In het kader van de Week van de Toegankelijkheid heeft Sociaalweb samen met Zet een magazine uitgebracht over het VN-verdrag en toegankelijkheid. Hierin onder meer:

VN-verdrag is vooral voer voor dialoog

Eindelijk een wettelijk kader! Eindelijk een einde aan al het missiewerk om anderen ervan te overtuigen dat het belangrijk is dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving. Maar hoe gaat het VN-verdrag hieraan bijdragen? Welke dilemma’s komen we tegen? Waar moeten gemeenten mee aan de slag? En wat leren we van de voorlopers? Is het wettelijk kader, het ‘moeten’, wel de belangrijkste sleutel tot een toegankelijke en inclusieve samenleving?

Lees het artikel van Francis Meulendijks

Francis Meulendijks

E-mail Francis 

Ondernemers, gemeente en mensen met beperking in ‘good vibe’ voor toegankelijk Breda

Medio 2015 startte het Platform Breda voor Iedereen – Gastvrij en toegankelijk. Ondernemers, gemeente en mensen met een beperking werken in een ‘good vibe’ aan een toegankelijke en gastvrije regio. ‘We horen bij de voorhoede van Nederland.’ Een gesprek over resultaten, knelpunten en verlanglijsten met twee mensen van het eerste uur: voorzitter Wilbert Willems en toegankelijkheidsadviseur Wouter Schelvis.

Lees het gesprek met Wouter Schelvis

Wouter Schelvis

E-mail Wouter