Kern met Pit is een initiatief van de KNHM foundation, die mensen uitdaagt om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Als dat lukt krijgen ze € 1000 voor de pot. Ook kunnen ze rekenen op gratis advies en ondersteuning.

18 januari jl. was het in twaalf provincies weer tijd voor de jaarlijkse Kern met Pit-dag. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst starten alle nieuwe initiatieven en delen de voorgaande deelnemers hun resultaten. Het uitwisselen van kennis en ervaringen staat centraal. Er zijn workshops en een projectenmarkt. Ook wordt bekendgemaakt welk project de provinciale trofee wint en doorgaat naar de landelijke finale van Kern met Pit.

De Brabantse editie van de Kern met Pit-dag werd gehouden aan de Noordkade in Veghel. De Brabantse jury werd gevormd door Edward de Vries, Gouden Pit-winnaar van vorig jaar, Lieke Dotinga van Arcadis en Zet-directeur André Megens. Volgens de jury is eigenlijk iedereen die meedoet en zich lokaal inzet voor leefbaarheid in de buurt een winnaar. De Kern met Pit Brabant Trofee 2019 kende ze toe aan Stichting Recreatie en Meer uit Boxmeer. De sleutelwoorden van hun Samenspeeltuin in Overloon zijn inclusie en verbondenheid. De speeltuin moet voor iedereen toegankelijk zijn en wordt gerealiseerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een gratis plek waar iedereen welkom is en zich niet eenzaam hoeft te voelen. Waar mensen met en zonder beperking samen komen, en kinderen lekker samen buitenspelen.

Stichting Recreatie en Meer dingt namens Brabant mee naar de Gouden Pit, tijdens de landelijke finale van Kern met Pit. Deze vindt plaats tijdens We Doen Het Samen, hét festival voor burgerinitiatieven, 28 maart aanstaande in Amersfoort.

Meer informatie vind je op www.kernmetpit.nl

Kern met Pit prijswinnaars