Vier initiatieven die zich inzetten voor de jeugd zijn op 2 december in de zinderende finale van de K2Challenge in de prijzen gevallen. De winnaars krijgen een stimuleringsprijs om hun initiatief te ondersteunen. Buurthelden (Eindhoven), Stichting Move (Tilburg/Eindhoven), de Huiskamer van de Jonge mantelzorgers (’s-Hertogenbosch) en de SAMENspeeltuin (Overloon) kregen de meeste stemmen van de jury, een breed samengesteld gezelschap van jongeren, professionals, ouderen en beleidsmakers. 

  • Buurthelden bouwt aan een jeugdcommunity en werkt aan het opbouwen van een vriendschappelijke en gezonde relatie bouwen tussen politie en buurtkinderen en hun ouders.
  • De SAMENspeeltuin is een speeltuin die voor alle kinderen geschikt is. Zij gaan voor de oudere kinderen een fitnesstuin aanleggen.
  • Stichting MOVE koppelt studenten en kinderen aan elkaar die samen aan de slag gaan om hun buurt een boost te geven.
  • De Huiskamer van de Jonge mantelzorgers​ is een (ontmoetings)plek voor als het thuis even allemaal niet lukt. Zij gaan de huiskamer nog beter geschikt maken als plek om te ‘chillen en te skillen’: een plek om te ontspannen en bijvoorbeeld te werken aan je huiswerk of talentontwikkeling.

We feliciteren de winnaars en wensen hen veel succes!

De vier winnaars zijn geselecteerd uit een totaal van 44 deelnemers. Zij  hebben zich via een voorronde gekwalificeerd voor de finale, waarin tien initiatieven streden om de prijzen. Vanwege de coronamaatregelen hebben zowel de voorronde als de finale geheel online plaats gevonden. Met een interactieve sessie hebben ook de deelnemers die niet in de prijzen zijn gevallen waardevolle feedback gekregen, en konden zij rekenen op tips om hun idee verder te helpen.

Meer weten over de winnende initiatieven en waar zij zich voor inzetten? Kijk dan op https://www.k2challenge.nl/initiatieven

Zet organiseerde de K2Challenge in opdracht van de Stichting K2 Prijs.


Over de K2Challenge

Met de K2Challenge wil de Stichting K2 Prijs maatschappelijke initiatieven stimuleren die er aan bijdragen dat de jeugd in Brabant probleemloos kan opgroeien. Dat vraagt om actieve, levendige gemeenschappen waarin mensen oog hebben voor elkaar. Initiatieven met een origineel idee of project voor de jeugd in hun wijk of dorp konden zich inschrijven en maakten kans op (maximaal) € 25.000,-!

K2Challenge logo op steen