In memoriam

Hilde Stoop

 

Toch nog onverwacht is overleden onze geliefde collega 

Hilde Stoop

2 september 1953 – 19 april 2015

Op 1 april 1992 kwam Hilde als projectmedewerkster Zorgvernieuwing en Psychogeriatrie in dienst bij het toenmalige Brabants Ondersteuningsinstituut Zorg, BOZ. Haar projecten hadden een vernieuwend karakter en zij stond daarmee aan de wieg van de Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie, waarvoor zij zich vanaf het begin vol overtuiging heeft ingezet. Haar inzet voor de kwetsbare mensen in de samenleving heeft zij vooral op het thema Dementie voortgezet. Haar betrokkenheid en inzet hierop zijn, in Brabant en daarbuiten, voor velen een blijvende inspiratiebron.

Op het thema Dementie was zij ‘het goud van Zet’, de superexpert. Wij zullen haar gaan missen en haar loyaliteit en inzet voor het programma nooit vergeten.

Het symbool van het programma is het ‘Vergeet-me-nietje’. Voor velen van grote betekenis, getuige ook de woorden van Tilly, adviseur in het programma:

Het is echt een plantje om van te houden. Fantastisch om te zien: mooie groene blaadjes en een heel bescheiden mooi blauw bloemetje. Plant je er één, dan heb je er naderhand op allerlei plaatsen plezier van. Altijd zal ik aan jou denken als ik een vergeet-mij-nietje zie. Aan de vrouw die zoveel zaadjes geplant heeft.  Zo hardwerkend om overal nieuwe initiatieven te laten opbloeien, maar zo bescheiden in het tonen van haar bloei.

Misschien lukt het me om ergens nog wat zaadjes te planten: je hebt ons genoeg meegegeven om in jouw spoor verder te kunnen en te willen gaan. Ik hoop dat we met elkaar dat bloembed kunnen vormen en dat we samen tot bloei blijven komen, zodat we jouw werk verder samen kunnen afmaken.