”It takes a village to raise a child” is een oud gezegde met eeuwigheidswaarde. De hele sociale omgeving waarin je op groeit, heeft invloed op je ontwikkeling van kind naar volwassene. Dat is geen hogere wiskunde, maar gewoon als gemeenschap samen waken over opgroeiende kinderen en jongeren. Waar nodig even helpen, stimuleren, corrigeren of in bescherming nemen. Contact maken en leren van elkaar.

De K2Challenge wil maatschappelijke initiatieven stimuleren die er aan bijdragen dat de jeugd in Brabant probleemloos kan opgroeien. Dat vraagt om actieve, levendige gemeenschappen waarin mensen oog hebben voor elkaar.

Doe jij mee?!
Heb jij een origineel idee of project voor de jeugd in jouw wijk, dorp of misschien wel heel Brabant? En ben je op zoek naar geld om dit idee uit te voeren? Doe dan mee aan de K2challenge en maak kans op maximaal 25.000,-! Je kunt ook meedoen als je helemaal niet zoveel geld nodig hebt. Ook dan verdient jouw idee een podium en een financiële bijdrage. Bovendien leer je door mee te doen nieuwe mensen kennen die met hun kennis en ervaring jouw project weer verder kunnen helpen. Een mooie kans om te netwerken dus!

Hoe kan ik meedoen?
Het werkt heel simpel. Je gaat naar de website www.k2challenge.nl en vult een paar vragen in over jouw idee en je geeft jouw contactgegevens door. Er wordt gekeken of jouw idee voldoet aan een aantal voorwaarden die je ook op de website vindt. Past jouw idee, dan ontvang je een uitnodiging voor de K2challenge dag op woensdag 7 oktober in Tilburg.

De K2challlenge dag
Tijdens deze middag pitch jij jouw idee aan een jury van zo’n 50 jongeren, professionals en geïnteresseerden. Een soort Holland’s got Talent, maar dan nét iets anders. De ideeën met de meeste punten winnen. Net zolang tot het prijzengeld is verdeeld. Het blijft dus tot het allerlaatste moment spannend!

Gratis pitchtraining
Misschien vind je het spannend om jouw idee op een podium te pitchen. Of je weet niet zo goed hoe je een goede pitch maakt. Kom dan naar de gratis pitchtraining op woensdag 16 september van 13.00 uur tot 17.00 uur in het Provinciehuis te 's-Hertogenbosch. We gaan je helpen hoe je jouw idee op een goede manier pitcht. Deelname is niet verplicht, maar doe vooral mee! Hoe groter de kans dat je wint!

Meld je snel aan!
Je kunt jouw idee aanmelden tot 1 september 2020. Wil je meedoen aan de pitchtraining? Meld je dan voor 1 september aan. Er is plaats voor maximaal 60 initiatieven! Wees er dus snel bij!
Aanmelden kan via www.k2challenge.nl.

Juryleden gezocht!
We zijn ook op zoek naar juryleden! Vind je het leuk om jouw stem te laten horen? Ben je nieuwsgierig naar de veelbelovende ideeën die strijden om de prijzen tijdens de grote finale van de K2Challenge? Meld je dan nu aan via de website!

Ik heb een idee!

Ik wil in de jury

Zet ontwikkelde het concept en tekent voor de organisatie van de K2Challenge 2020, in opdracht van de Stichting K2Prijs

 

K2Challenge