Toon en Ria Neelen in gezelschap

Toon en Ria Neelen

Op 26, 27 en 28 juni nemen Toon en Ria Neelen de proef op de som voor een zorgeloze vakantie. Evenals Henk en Anneke Smit met hun zonen Jozef en Benjamin. De eerste ervaringen van een weekendje weg.

Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide

Vrijdag 26 juni, de familie Smit arriveert bij conferentiehotel De Spreeuwelse Heide in Westelbeers. De zorg is geboekt bij Joris Zorg. 

 “We vonden de ontvangst echt hartverwarmend. En de ligging van de locatie is prachtig, bosrijk en landelijk. Rond het gebouw waren er prima begaanbare paden. De kamers zijn ruim genoeg, de algemene ruimten goed bereikbaar en er waren brede gangen, geen trapjes of dorpels, dus ideaal met een rolstoel.” De tennisbaan bleek goed geschikt voor een potje  rolstoeltennis.

Dikke pluim

Volgens hen is de gelegenheid zeker aan te bevelen aan anderen. Het is een ideaal vakantieverblijf voor ouderen, gehandicapten en mensen die rust zoeken en van natuur houden. “Ook fijn dat je koffie en thee gewoon zelf kunt pakken.”

De zorg was perfect. Het contact met Joris Zorg liep vanaf het eerste moment prima. Omdat één van de hulpverleners niet bekend was met de zorg voor Anneke kwamen ze de eerste keer met z’n tweeën. Joris Zorg krijgt een dikke pluim.
En ook nog tips: “Sommige hulpmiddelen, zoals een aantrekhulp voor kousen, gebruiken we dagelijks. Ze zijn voor ons zo vanzelfsprekend. Dus…denken we er niet aan als we op vakantie gaan. Misschien toch wel handig dat we dit vooraf via een lijstje doorgeven aan Joris Zorg.”

Samen fietsen, wat gezellig!

De volgende dag is het fietsen geblazen op de aangepaste fietsen van van der Mierden fietsverhuur uit Bladel. Een leuke combinatie met het verblijf en de familie heeft dikke pret! Zowel de duo als de vierpersoonsfiets worden uitgeprobeerd. Henk Smit: “Wat gezellig zo met z’n vieren en wat een goede service. Ze denken met je mee. En bekijken samen met jou wat de beste oplossing is .“ En ook hier weer wat tips, zoals voetsteuntjes voor als iemand niet kan meetrappen vanwege de handicap!

Hotel De Moriaan in Oirschot

Een eindje verder in De Kempen bezoeken Toon en Ria Neelen Hotel De Moriaan in Oirschot voor een driedaags verblijf.

Ria Neelen: “Wat zijn we hier hartelijk en spontaan ontvangen. De bagage werd voor ons naar binnen gebracht. De faciliteiten in het hotel zijn uitstekend. Zeker aan te raden aan anderen door de ruimte van het appartement, de ligging en de aanpassingen. En…wat is Oirschot mooi! Het heeft een leuk centrum, binnen 5 minuten bereikbaar. Je kunt er goedkoop en duur eten. Het is maar wat je wil. Alles is schitterend en we gaan nog een keer terug want 3 dagen is te kort! Bij de zorg ging de eerste afspraak even mis, maar het werd daarna heel goed opgepakt. Het was heel vertrouwd met elkaar en dat is erg prettig!"

Ook de fotograaf is leuk!

Zet had een fotograaf laten meegaan voor een paar leuke kiekjes. Die kreeg ongevraagd een review. “Ze is vakkundig en spontaan. We hebben samen geluncht en vreselijk gelachen.” En dat is ook wel te zien op de foto’s.
 
De vakantiegangers beoordeelden zowel de ondernemingen als de zorg gemiddeld met een 9. En de rest spreekt voor zich: De Kempen is “The place to be”. Een heerlijk toegankelijk gebied met zorg waar het nodig is. Voor iedereen!

De deelnemende bedrijven