Jongeren in de bus

BEUGEN - Bezoekers van Maasziekenhuis Pantein kunnen voortaan rustig binnen wachten op hun taxi of bus. Sinds kort beschikt het ziekenhuis in zijn grand café over een tv-scherm met digitale reisinformatie. Het scherm is vergelijkbaar met de schermen op Schiphol of treinstations, waarop de actuele aankomst- en vertrektijden worden aangeven en in sommige gevallen ook de klantnaam.

Het Maasziekenhuis verhoogt hierdoor zijn gastvrijheid en servicegraad.  Het openbaar vervoer (OV) wordt gebruiksvriendelijker en de vervoersmogelijkheden meer zichtbaar. Het scherm met digitale reisinformatie wordt op woensdag 25 juni in gebruik genomen door wethouder W. Hendriks-Van Haren van de gemeente Boxmeer.

Andere voordelen
Klanten kunnen voor hun reisinformatie voortaan ook terecht bij de receptionistes van het ziekenhuis. Die zijn sinds kort allemaal gediplomeerd vervoersconsulenten. Verder kunnen reizigers binnenkort direct onder de luifel van de hoofdingang (droog) in- en uitstappen.

Dalurentarief
Bezoekers met een wmo-pas krijgen momenteel bij wijze van proef een korting van dertig eurocent per zone, wanneer zij hun afspraken bij het ziekenhuis in de daluren tussen 9.30-14.30 uur plannen. Op deze manier wordt een spits vermeden. Hier hebben alle partijen voordeel van: de reizigers, het ziekenhuis en de vervoerders.

Leefbare regio
Het digitale scherm voor reisinformatie is één van de resultaten van het onderdeel ‘Bereikbaar Maasziekenhuis’ van het project Mobiliteit Land van Cuijk. Dit wil voor iedereen een bereikbare regio ‘van A naar B’ te realiseren en daarmee bijdragen aan een leefbare regio. In opdracht van de gemeenten en provincie betreft dit een samenwerking van Regiotaxi Noordoost Brabant, Taxi Munckhof, Maasziekenhuis Pantein en Zet. Zet is een organisatie die zich als kartrekker actief inzet om de samenleving leefbaarder, sterker en duurzamer te maken. In dit project staan verder ook nog zaken gepland zoals een app voor het beter organiseren en laten aansluiten van (OV-)ritten en het onderzoeken en bevorderen van samenwerking tussen met vrijwillige vervoershulpdiensten.

Al deze acties vinden plaats in het kader van het project Mobiliteit in het Land van Cuijk dat bestaat uit drie onderdelen. De andere betreft OV-acties in de dorpen Sint Hubert en Vianen. Andere Brabantse gemeenten kunnen contact opnemen met de Provincie en/of Zet om gebruik te maken van de opgedane kennis en  ervaring.