Overal planten netwerken kleine zaadjes die dementievriendelijke beweging in wijken op gang brengt. Ook in de gemeenten Tilburg en Eindhoven zijn dementievriendelijke wijken actief. In Tilburg zetten de wijken Noordhoek en Theresia een dementievriendelijk netwerk en ook in coronatijd met elkaar in gesprek te blijven gingen Tilburgse netwerkleden de straat op met buurtbewoners ervaringen uit te wisselen over dementie en dementievriendelijkheid in hun wijk. In Eindhoven zetten de wijken Gestel en Vonderkwartier zich actief in om een dementievriendelijke beweging op gang te brengen. Zij startten met behulp van een poffertjesactie het gesprek met buurtbewoners én vonden een manier om studenten van onder andere het Summacollege actief te betrekken. Deze studenten gaan op pad met mensen met dementie en kijken waar obstakels in de wijk zijn.

Wil jij advies hoe je zorgzame gemeenschappen intensiveert, verduurzaamt of ontwikkelt? Neem dan contact op met Zet-adviseurs Wies Arts of Eline van der Meer.


Publicatie 'De toekomst van dementievriendelijke gemeenschappen'

In de publicatie 'De toekomst van dementievriendelijke gemeenschappen' delen we onze geleerde lessen en succesfactoren en geven we concrete tips voor het werken aan een dementievriendelijk gemeenschap. Hoe bereik je de juiste partners, werk je aan een duurzame beweging en maak je écht impact voor je doelgroep?

LEES DE PUBLICATIE