Vergeet-me-niet-tour rijdt in juni 2017 door Brabant

Meike de Jong

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Brabant gaf op zaterdag 17 juni in Tilburg het startsein voor de Vergeet-me-niet-tour, als onderdeel van de Brabantse Campagne. Vanaf dat moment rijdt er twee weken lang een informatiebusje (oud jaren ’70 VW-busje) langs markten en winkelcentra in verschillende Brabantse steden. Doel van de campagne is om Brabant dementievriendelijk te maken en zoveel mogelijk Brabanders, minimaal 30.000, de gratis online GOED training te laten volgen. Deze campagne is tot stand gekomen door een samenwerking tussen PGraad/Zet en het landelijke programma Samen dementievriendelijk. In december 2016 tekenden zij hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Door de krachten te bundelen willen we Brabant als eerste provincie van Nederland dementievriendelijk maken.

Herinnering van vijf bekende Brabanders

Bekende Brabanders zijn de gezichten van de campagne 'Samen maken we Brabant dementievriendelijk'. Meike de Jong (nieuwslezeres), Henri Swinkels (gedeputeerde Provincie Brabant), Christel de Laat (comédienne), Karin Bruers (cabaretière), en Wim van der Meeren (bestuursvoorzitter CZ) delen een herinnering die zij nooit zouden willen vergeten.

Verder vertellen Meike, Henri, Christel, Karin en Wim in een video-oproep op LinkedIn en Facebook waarom zij vinden dat Brabant dementievriendelijk moet worden.

Deel ook jouw herinnering!
Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Door de gevolgen van dementie kunnen herinneringen vervagen of vergeten worden. Welke herinnering mag volgens jou niet vergeten worden? Deel jouw herinnering op facebook of tag @Samendv in een bericht!

Herinnering delen

Doe de gratis online training

Dementie wordt volksziekte nummer één en dus krijgen we er allemaal mee te maken, op ons werk, in onze familie of in de wijk. Door een training te doen weet je hoe je om moet gaan met iemand die dementie heeft. En dat is belangrijk, want mensen met dementie willen zo lang mogelijk deel uit blijven maken van de maatschappij.

Kijk op www.samendementievriendelijk.nl/brabant voor een overzicht van het trainingsaanbod en meer informatie over de campagne.

Klik hier voor de videoreportage over de Brabantse campagne

Bekijk hier de nieuwsuitzending van Omroep Brabant