Outdoor Laarbeek wint BZOP 2012

Open Prijs Zet

De uitreiking van de BZOP vond plaats op 12 december op het terrein van Outdoor Laarbeek. Daarbij gingen twee mensen in een rolstoel vier meter de hoogte in om de toegankelijkheid van het parcours aan de ruim 30 aanwezigen te laten zien.

Initiatieven, die zich inzetten voor een toegankelijk Brabant en die daarbij niet de geijkte paden betreden, konden zich voor de BZOP aanmelden. Organisaties dongen mee naar de hoofdprijs van € 4.500,-. Ruim 30 inzendingen ontving Zet. Outdoor Laarbeek kwam daarbij als beste uit de bus. Theaterwerkplaats Tiuri en ontmoetingspunt De Ontvang van de bibliotheek in Vierlingsbeek ontvingen de tweede en derde prijs.

De ondernemers van Outdoor Laarbeek pasten de toegankelijkheid van hun hoogteparcours aan. Zodoende kan echt iedereen klimmen, tokkelen en abseilen. Met hun opzet zijn zij uniek in Nederland. Het is een goed voorbeeld van het rendement van toegankelijkheid. Door deze slimme investering boren zij een geheel nieuwe klantenkring aan en kunnen zij meer omzet behalen.

Het geld van de BZOP was al lang besteed, zeiden de ondernemers van Outdoor Laarbeek lachend. Ze hebben nog genoeg wensen voor verbetering van hun terrein.

Met de BZOP promoot Zet een toegankelijk en gastvrij Brabant en het 'meedoen' van iedereen. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.