30 januari 2015

 

Aanmelden kan nog tot 11 maart

Zet is ook dit jaar betrokken bij de Brabantse Dorpen Derby, om de finalisten naar de eindstreep te begeleiden.  Maar eerst moeten er ideeën worden aangemeld! Dat kan nog tot 11 maart 2015.

Jaarthema: cultuur

De vierde editie van deze succesvolle wedstrijd heeft als thema ‘cultuur’, en dat mag breed worden opgevat. Of het nu gaat over volkscultuur, traditie, dialect, archeologie, historische verhalen, monumenten, musea, literatuur, design, beeldende kunst, film, muziek, dans of theater: al deze vormen van cultuur of combinaties ervan zijn mogelijk. Als het project maar ten goede komt aan de leefbaarheid van het dorp. 

Ga samen de strijd aan
De Derby richt zich op inwoners van Brabantse dorpen en kernen (tot 15.000 inwoners). Verenigingen, buren, klasgenoten of vrienden, iedereen kan meedoen. De negen beste ideeën om een dorp leuker, mooier, meer leefbaar te maken, winnen minimaal € 10.000 voor de uitvoering van hun project. Bovendien krijgen deze teams inhoudelijk advies en worden de dorpen in de schijnwerpers gezet door Omroep Brabant voor de Derby tv-serie dit najaar.   

Prettig wonen
De provincie Noord-Brabant is de bedenker en uitvoerder van de Brabantse Dorpen Derby. De provincie vindt het belangrijk dat het goed en prettig leven en wonen is in de dorpen en kleine kernen. Het laten zien van goede voorbeelden en elkaar ondersteunen bij de uitvoering van goede ideeën, is daarvoor heel belangrijk. Zo kunnen we elkaar inspireren en er samen voor zorgen dat het goed toeven blijft op het Brabantse platteland. 

Aanmelden en informatie
Projecten kunnen tot 11 maart 2015 worden aangemeld op: www.brabant.nl/dorpenderby

Voor meer informatie: Wouter Schelvis, adviseur bij Zet.