Op 10 mei 2019 was er in de vroege ochtend voor de tweede keer het Beursvloerontbijt. Georganiseerd in Hilvarenbeek, voor Hilvarenbeek. 17 deelnemers schoven aan tafel, waaronder enkele lokale ondernemers die onderzochten of zij oplossingen konden bieden voor de gestelde hulpvragen.

In Hilvarenbeek vervullen veel inwoners een actieve rol om samen maatschappelijke uitdagingen op te pakken. Omdat vooral ondernemers vaak kampen met een overvolle agenda, zochten zij naar een mooie ontmoetingsvorm. Onder het mom van: “Ontbijten moeten we allemaal, dus waarom niet samen?” is het Beursvloerontbijt georganiseerd. Door Tussenheid Hilvarenbeek, de Hilvarenbeekse Uitdaging en OndernemendHilvarenbeek. Maatschappelijke organisaties uit Hilvarenbeek stelden hun hulpvraag aan de ondernemers uit de gemeente. Samen keken zij waar zij kennis, kunde en materialen kunnen delen. En alles met gesloten beurs. Zo komen vraag en aanbod heel mooi samen.’

Ontwikkelen naar een duurzame organisatie

Esther Bulkens, senior adviseur bij Zet, ondersteunt Tussenheid Hilvarenbeek bij de ontwikkeling naar een duurzame organisatie. “Maatschappelijke initiatieven, gemeente, onderwijs en het lokale bedrijfsleven dragen bij aan verbindende en vernieuwende ontwikkelingen. Tussenheid Hilvarenbeek ondersteunt daarbij met verschillende instrumenten en methodieken om het lokale netwerk te activeren. Met activiteiten of advies- en ondersteuningstrajecten. Waaronder het Beursvloerontbijt.  Binnen mijn opdracht onderzoek ik welke elementen in de verduurzamingsmethode van Tussenheid Hilvarenbeek werken en welke niet. En ik bekijk op welke punten stappen moeten worden genomen om straks zelfstandig verder te kunnen. Daarbij leg ik ook de verbinding met Stérk.Brabant. We delen de geleerde lessen zodat andere initiatieven ervan profiteren.”