Waar:
In de Roos, Zuiderparkweg 282, 5216 HE 's-Hertogenbosch
Start:
18 juni 2018 (14:00)
End:
18 juni 2018 (17:00)
Registreren tot:
17 juni 2018

Iedereen die morgen wil beginnen met bewegen moet een aantal drempels over. In je eentje dingen anders doen valt vaak niet mee om, maar samen kom je een heel eind. En het is nog leuker ook! Zeker als je beperkingen hebt kun je best wat extra hulp gebruiken. Met de finish van Unieke Sporters tijdens de recente Vestingloop in Den Bosch heeft provincie Noord-Brabant de aftrap gegeven van de campagne Uniek Sporten Brabant, initiatief van BrabantSport.

De opgave: meer mensen met een beperking of chronische zieken aan het sporten of bewegen krijgen. Samen met gemeenten, Zorgbelang Brabant en Sport Service Noord-Brabant (SSNB) zoekt Zet de komende jaren 50.000 Unieke Sporters. Als we morgen meer willen bewegen is er werk aan de winkel. Ontdek wat jou beweegt!

Recept voor zorg en gezondheid en gaat meestal ook gepaard aan een vorm van lichamelijke activiteit. De boodschap ‘bewegen is gezond voor iedereen’ wordt vanuit verschillende achtergronden verkondigd: sport, zorg, en natuur. Hoe brengen we die werelden bij elkaar zodat ze elkaar gaan versterken? Want samen genieten van de natuur is een laagdrempelige vorm van bewegen. Deze bijeenkomst is bedoeld om een brug te slaan tussen Uniek Sporten Brabant enerzijds en de groene sector en de zorgsector anderzijds. Je bent van harte uitgenodigd – meld je vandaag nog aan! Aanmelden kan uiterlijk tot 17 juni 2018.

Programma

14.00 uur
Opening en korte oefening in Cognitieve Fitness

14.15 uur
Bram Bakker, gerenommeerd spreker, publicist en ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is hem op het lijf geschreven. Als psychiater is hij niet alleen betrokken bij verslavingszorg maar voelt zich ook als een vis in het water bij hardlopen, bewegen en gezondheidszorg in brede zin. Bram neemt ons mee en vertelt over welke bruggetjes inspirerend werken en navolging verdienen. Na een korte pauze en opnieuw een oefening Cognitieve Fitness leren we meer over de Brabantse campagne.

14.55 uur
Antoine de Brouwer, programmamanager Uniek Sporten Brabant laat ons nader kennis maken met de kansen en mogelijkheden, de ambitie, de sportloketten en instrumenten. Hoe kunnen we innovatie gebruiken voor deze beweging? Hij eindigt met de vraag: hoe kunnen wij meer samen gaan werken, want ‘ontdek wat jou beweegt’?

15.10 uur
Na een korte toelichting gaan we uiteen in kleine groepen om elkaar te vertellen over aansprekende voorbeelden, nieuwe ideeën en concrete acties.

16.00 uur
Plenaire terugkoppeling en afsluiting

16.15 uur
Tijd om verder te netwerken bij de borrel

17.00 uur
Einde oefening

Samen Groen en Gezond in Brabant
Inschrijven