Waar:
Utrecht fietstour
Start:
5 november 2021 (13:00)
End:
5 november 2021 (17:00)

Zien is geloven. Als je zelf in een samenspeeltuin bent, kun je ontdekken wat het is. Samen spelen gaat meer voor je leven. Je gaat gericht vragen stellen. Je ziet hoe je stappen kunt zetten om spelen voor kinderen met en zonder functiebeperking vanzelfsprekender te maken.

Utrecht wil laten zien dat het kan!

Gemeente Utrecht ondertekende in 2019 het SamenSpeelAkkoord en beloofde dat eind 2021 minimaal vijf speeltuinen getransformeerd zouden zijn tot samenspeeltuin. Natuurspeeltuin De Hoef was in 2018 al nieuw aangelegd als samenspeeltuin. Bankaplein, Noordse Park, Griftsteede, Eilandsteede en De Albatros maakten een plan en gingen met financiële ondersteuning van de gemeente aan de slag. Naast de fysieke aanpassingen is er ook aandachtgegeven aan de sociale toegankelijkheid en samenspeelactiviteiten. We bouwden in Utrecht een community van verschillende speeltuinen, partners, experts en ervaringsdeskundigen om kennis te delen en te borgen. Verder hebben we een toolkit ontwikkeld waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een speeltuin kunt omtoveren tot samenspeeltuin.

Op vrijdag 5 november organiseert het kernteam Samen Spelen Utrecht een fietstour langs drie samenspeeltuinen. In elke speeltuin zijn speeltuinmakers, kinderen en partners uit de samenspeelcommunity te vinden die jou vertellen en laten zien wat er in Utrecht gebeurt op het gebied van samen spelen.

Tijdens de fietstocht en bezoeken aan de speeltuinen kun je natuurlijk ook in gesprek met de andere fietsers. Ze komen uit heel Nederland en zijn net als jij geïnteresseerd in samen spelen!

Wil je meefietsen?

Geef je hier op, dan kunnen we je binnenkort de route sturen. Aanmelden kan via www.speeltuinplatform.nl, even naar beneden scrollen en vul de contactgegevens in. Je ontvangt daarna zo spoedig mogelijk meer informatie over de fietstour. Deelname is gratis.


Het kernteam Samen Spelen

Gemeente Utrecht, Stichting Zet, kwartiermakers van de Utrechtse speeltuinen en de samenspeeltuinen Griftsteede, Eilandsteede (Utrecht Natuurlijk), Bankaplein, Noordse Park, De Albatros en De Hoef

 

Foto via Het Utrechts Speeltuinplatform

Ontdek de samenspeeltuinen in Utrecht | Fietstour
Inschrijven