Start:
28 januari 2021 (14:00)
End:
28 januari 2021 (16:00)

De afgelopen maanden was het dagelijks leven door de wereldwijde coronapandemie anders dan normaal. Door de geldende beperkingen en maatregelen verloopt veel contact digitaal. Dit heeft ook gevolgen voor de DVG-netwerken. Het onderling contact werd een stuk minder, activiteiten werden uitgesteld en ook het contact met de doelgroep verloopt anders dan normaal. Tegelijkertijd verhoogde de afgelopen periode in veel gevallen de druk op de mantelzorger, doordat de gebruikelijk ondersteuning wegviel of ook via de digitale weg moest plaats vinden. De drempel tot het zoeken van contact verhoogde. Maar het blijft van belang een beroep te kunnen doen op anderen; de kern van een dementievriendelijke samenleving.

Hoe kun je als DVG toch actief blijven, nu fysiek bij elkaar komen niet of zeer beperkt mogelijk is? Hoe houd je vrijwilligers en andere partijen betrokken? Wat betekent dat voor je eigen rol? Welke creatieve oplossingen zijn er al bedacht? En welke rol kunnen digitale hulpmiddelen hierbij spelen? In deze sessie wisselen we ervaringen uit, en kijken we naar wat er nog wél kan. We willen impact  blijven maken voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, en kijken we naar wat de digitale mogelijkheden te bieden hebben.

PROGRAMMA

14.00 uur           
Welkom en toelichting Dementievriendelijk Brabant, Wies Arts, programmamanager Dementievriendelijk Brabant (Zet)

14.20 uur       
Inventarisatie DVG’s
We inventariseren welke drempels nu in de coronatijd een rol spelen bij het werken aan een DVG én wisselen mogelijkheden uit.  

15.00 uur       
Onbeperkte mogelijkheden of een web vol onduidelijkheden?
Digitaal is het nieuwe normaal. Meer dan ooit spreken we elkaar op afstand, via telefoon of computer. Dit is anders dan we gewend zijn. Hoe zorg je dat mensen aangehaakt blijven? Hoe houd je de doelstellingen van een dementievriendelijke samenleving scherp voor ogen? Welke online mogelijkheden zijn er?

16.00 uur   
Afsluiting
Mogelijke verdieping en vervolgafspraken

Voor wie?
Leden DVG-werkgroepen/platforms en andere geïnteresseerden

Aanmelden

Aanmelden is gratis. 


AANMELDEN

Kennisbijeenkomst Online werken aan een DVG? Hoe doe je dat en hoe houd je dat gaande?
Inschrijven