Waar:
Online | Tilburg
Start:
11 november 2020 (14:00)
End:
2 december 2020 (18:00)

Verrassende initiatieven met impact voor de jeugd

”It takes a village to raise a child” is een oud gezegde met eeuwigheidswaarde. De hele sociale omgeving waarin je op groeit, heeft invloed op je ontwikkeling van kind naar volwassene. Dat is geen hogere wiskunde, maar gewoon als gemeenschap samen waken over opgroeiende kinderen en jongeren. Waar nodig even helpen, stimuleren, corrigeren of in bescherming nemen. Contact maken en leren van elkaar.

In verband met aangescherpte corona-maatregelen bleek het niet haalbaar de K2Challenge als fysieke bijeenkomst op 7 oktober te houden. Maar we gaan door! Omdat we het belangrijk vinden de K2Challenge toch in 2020 te houden, organiseren we de Challenge in een andere vorm. In deze mail vertellen we je meer!

In de nieuwe vorm van de K2Challenge is er nog steeds sprake van een voorronde en een finale, waarbij deelnemers hun idee pitchen aan een breed samengestelde jury. Maar let op: de voorronde wordt nu losgeknipt van de finale; de voorronde en de finale vinden niet op dezelfde dag plaats. 

  • Voorronde K2Challenge: 11 november 2020
  • Finale K2Challenge: 2 december 2020

De voorronde houden we online. We streven ernaar de finale – met een klein gezelschap – in fysieke vorm te houden, maar daarvoor zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de dan geldende maatregelen.  

De K2Challenge wil maatschappelijke initiatieven stimuleren die er aan bijdragen dat de jeugd in Brabant probleemloos kan opgroeien. Dat vraagt om actieve, levendige gemeenschappen waarin mensen oog hebben voor elkaar.

Doe jij mee?!

Heb jij een origineel idee of project voor de jeugd in jouw wijk, dorp of misschien wel heel Brabant? En ben je op zoek naar geld om dit idee uit te voeren? Doe dan mee aan de K2challenge en maak kans op maximaal € 25.000,-! Je kunt ook meedoen als je helemaal niet zoveel geld nodig hebt. Ook dan verdient jouw idee een podium en een financiële bijdrage. Bovendien leer je door mee te doen nieuwe mensen kennen die met hun kennis en ervaring jouw project weer verder kunnen helpen. Een mooie kans om te netwerken dus!

De deadline voor inschrijving dit jaar is helaas verstreken.

Juryleden gezocht!

Vind je het leuk om jouw stem te laten horen? Kom kijken hoe de meest veelbelovende ideeën strijden om de prijzen tijdens de grote finale van de K2Challenge. Welke pitch spreekt jou aan en verdient een stimuleringsprijs? Meld je aan voor de jury!

Ik wil in de jury

K2Challenge | Online | Tilburg