Waar:
Gemeentehuis Drunen
Start:
18 december 2018 (13:00)
End:
18 december 2018 (15:45)

Het aantal migranten ouderen met dementie zal de aankomende jaren toenemen en bovendien zijn zij kwetsbaarder voor dementie. Echter, dit wordt nog lang niet altijd herkend, erkend en besproken. Niet binnen de eigen kringen maar ook niet binnen de samenleving in het algemeen. Wat is nodig om ouderen met dementie met een migrantenachtergrond en hun familie te bereiken, welke activiteiten zijn geschikt en wie heb je daarvoor nodig binnen je DVG-netwerk?

Verschillende goede voorbeelden uit Brabant worden gedeeld om zo inspiratie op te doen om met dit thema aan de slag te gaan binnen je eigen DVG-netwerk. Daarbij staat uiteraard het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal!

De bijeenkomst bevat zowel een plenair gedeelte waarbij verschillende initiatieven aan het woord zijn en hun ervaringen delen: hoe betrekken zij mensen met een migrantenachtergrond bij hun activiteiten voor mensen met dementie? Wat zijn de do’s en don’ts? Daarna zullen we in kleine groepen uiteengaan en met elkaar het gesprek voeren. Waar loop jij binnen jouw dementievriendelijke gemeenschap tegenaan?

Programma

13.00 uur
Inloop/ontvangst  met koffie en thee

13.30 uur
Opening en introductie door Wies Arts, programmamanager Dementievriendelijk Brabant (Zet)

13.45 uur
Twee voorbeelden/projecten uit de praktijk:

  1. Bouwen aan Vertrouwen – Door o.a. Chayenna van de Pol vanuit de Community of Practise (Brabantse Proeftuin Dementie) over het concept Theehuis en interventies tussen professionele zorg en Nederlanders met een niet-westerse migranten afkomst en dementie.
  2. De culturele dimensie van dementie – Door o.a. Magda Wallenburg van Zorgcentrum Raffy/Landelijk Opleidingsnetwerk Djalan Pienter over tijdig signaleren van zorg en welzijnsvragen bij Indische en Molukse ouderen.

14.45 uur
Pauze

15.00 uur
Interactieve werksessie met experts vanuit de praktijk. Hoe kun je met het thema aan de slag binnen je eigen DVG-netwerk?

15.45 uur
Plenaire terugkoppeling en afsluiting

Voor wie?

Netwerken Dementievriendelijke Gemeenschappen.

Inschrijven?

Deelname is gratis. Je ontvangt een week voorafgaand aan de bijeenkomst een bevestiging met de locatiegegevens.
Klik op onderstaande button om in te schrijven.

Dementievraagstukken bij ouderen met een migrantenachtergrond | Drunen
Inschrijven