Week van de Toegankelijkheid

Op 2 oktober start de Week van de Toegankelijkheid 2017. De Week staat helemaal in het teken van uitgaan voor iedereen. Voor beter toegankelijke horeca, concerten en festivals. De Week duurt tot 7 oktober. In het hele land zijn activiteiten georganiseerd. Ruim honderd organisaties vragen met leuke, serieuze en mooie acties in hun gemeente aandacht voor toegankelijker uitgaan.

In het kader van de Week van de Toegankelijkheid heeft Sociaalweb samen met Zet een magazine uitgebracht over het VN-verdrag en toegankelijkheid. Hierin onder meer:

VN-verdrag is vooral voer voor dialoog

Eindelijk een wettelijk kader! Eindelijk een einde aan al het missiewerk om anderen ervan te overtuigen dat het belangrijk is dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving. Maar hoe gaat het VN-verdrag hieraan bijdragen? Welke dilemma’s komen we tegen? Waar moeten gemeenten mee aan de slag? En wat leren we van de voorlopers? Is het wettelijk kader, het ‘moeten’, wel de belangrijkste sleutel tot een toegankelijke en inclusieve samenleving?

Lees het artikel van Francis Meulendijks

Francis Meulendijks, projectleider

E-mail  fmeulendijks@remove-this.wijzijnzet.nl
Twitter @F_Meulendijks

Ondernemers, gemeente en mensen met beperking in ‘good vibe’ voor toegankelijk Breda

Medio 2015 startte het Platform Breda voor Iedereen – Gastvrij en toegankelijk. Ondernemers, gemeente en mensen met een beperking werken in een ‘good vibe’ aan een toegankelijke en gastvrije regio. ‘We horen bij de voorhoede van Nederland.’ Een gesprek over resultaten, knelpunten en verlanglijsten met twee mensen van het eerste uur: voorzitter Wilbert Willems en toegankelijkheidsadviseur Wouter Schelvis.

Lees het gesprek met Wouter Schelvis

Wouter Schelvis, projectleider

E-mail  wschelvis@remove-this.wijzijnzet.nl
Twitter @wouterschelvis

Inspiratiesessie Natuur en Toegankelijkheid 5 oktober 2017

Natuurpoort de Roovertsche Leij te Goirle

In deze inspiratiesessie brengt Zet partijen uit het sociaal domein en partijen uit het groen bij elkaar om elkaar te inspireren en te versterken. De verschillende perspectieven van toegankelijke natuur passeren de revue.

Met elkaar buigen we ons over het vraagstuk Is natuur toegankelijk te maken voor alle doelgroepen? Naast uitwisseling en discussie gaan we ook zelf ervaren in naastgelegen toegankelijk Klim & Avonturenbos Rocks ’n Rivers hoe toegankelijk de natuur is!

Binnenkort vindt u hier een impressie van deze dag.

Voor meer informatie: Francis Meulendijks, 013 5441440

Wouter Schelvis:

Luister naar mijn verhaal over het belang van toegankelijkheid in deze prachtige themaweek tijdens een interview bij Omroep Brabant (tussen minuut 25.20 en minuut 31.20)

Luister