Zorgeloos Vechtdal

Zet aan de slag in Vechtdal

Mensen die zorg nodig hebben kunnen binnenkort op vakantie in het Vechtdal. Om dat voor elkaar te krijgen is het project 'Zorgeloos Vechtdal' opgericht. Op dinsdag 12 september jl. was hiervoor een informatiebijeenkomst en de aanwezige ondernemers waren laaiend enthousiast.

Het project is een initiatief van Vechtdal Marketing en de gemeenten in het Vechtdal. Het doel is om de fysieke en mentale toegankelijkheid van campings, hotels en attractieparken te verbeteren.

Denk daarbij aan het weghalen van drempels en het bewust omgaan met mensen die vanwege hun zorgbehoefte anders niet op vakantie kunnen.

Via een module kunnen mensen straks online hun zorg bijboeken op de gewenste locatie.

Om ondernemers te stimuleren om de noodzakelijke aanpassingen te doen, zijn de initiatiefnemers in gesprek met de provincie Overijssel over een subsidieregeling. Ook wordt er een kenniscentrum Zorgeloos Vechtdal opgericht. Zowel de ondernemers als de mensen die vakantie willen vieren, kunnen bij het kenniscentrum terecht voor meer informatie.   

Zet heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van zorgtoerisme (o.a. in de Brabantse Kempen) en ondersteunt Vechtdal Marketing en de andere samenwerkingspartners in de projectontwikkelingsfase met haar know-how op gebied van toegankelijkheid en participatie. Tevens neemt Zet namens Vechtdal Marketing de subsidie-aanvraag voor Leader op zich.

Na de goedkeuring van financiers zal Zet in de uitvoeringsfase onder meer bijeenkomsten organiseren om kennis te delen, en om te stimuleren dat deelnemende bedrijven en organisaties hun aanbod bundelen in arrangementen.

Mede dankzij alle samenwerkende partijen wordt alles op alles gezet om dit project van de grond te krijgen.

Deze partijen zijn Vechtdal Marketing, Ongehinderd, Zorg op Locatie, Ondernemershuis Vechtdal, de Vechtdalgemeenten en Zet.